Надал: Дано не се повтори миналогодишният финал с Анди



06-05-2016 22:09 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид

Рафа Надал се нуждаеше от 2 часа, за да победи португалския си приятел и спаринг на тренировки Жоао Соуса в оспорван и прекъсван от дъжд мач. Двамата имаха близка успеваемост от 1-ви сервис: 75 % за Надал - 73 за Соуса, 4-1 пробиви за испанеца и 80-62 съответно спечелени точки в мача.

„Направих много добър първи сет, контролирах с дълги топки. При дъжда топката стана по- тежка,въпреки, че сменихме с нови след прекъсването, си изпуснах възможностите за пробив и Жоао ми направи 4:4, проби и взе сета. В третия търсих възможности, успях да го измъкна. В решаващия сет винаги има тежки ситуации, на лимита, както и много „и ако..”, но се случи това което се случи.” – обясни четирикратният шампион в турнира.

Утре от 14 ч. Надал излиза срещу втория в света и схемата Анди Мъри в първия полуфинал на централния корт в Каха Махика, прогнозите отново са за променливо хладно време и дъжд, вероятно мачът ще е при закрит покрив.

„Анди имаше полуфинали на Ролан Гарос, срещу най-добрия Джокович, с мен в Монте Карло, беше въпрос на време да печели титли, той е специалист на всички настилки. Тази година е различно, не знам какво ще се случи утре, за мен ще е много тежък мач, днес Мъри игра много добре. Дано не се повтори финала от миналата година. – добави Рафа, който гони рекордна 50-а титла на „червено”, за да стане едноличен „крал на клей” . - Не мисля че ще е по-тежко от полуфинала ни на Монте Карло, за мен ще е добра проверка срещу топ-играч и ще се боря. Всеки опитва да се подобрява, естествено и Мъри. Познаваме се много добре, 2 тренировки в Майорка не ни променят мачовете.”

Надал, който след месец навършва 30 години, добави че инсталациите в супермодерната му академия „Рафа Надал Спортен Център” до месец ще са готови да приемат деца и тенисисти, желаещи да тренират край родния му Манакор на прекрасния остров Майорка.

Програма за утре:
Централен корт
11,15 – финал девойки до 16 г

Не преди 14 ч
Рафаел Надал – Анди Мъри

Финал двойки
1 Мартина Хингис (Швейц), Саня Мирца (Инд) – 15 Каролин Гарсия, Кристина Младенович (Фр)

Не преди 19 ч
Финал жени
Доминика Цибулкова (Слвк) – 6 Симона Халеп (Рум) или Саманта Стосър (САЩ)

Не преди 21 ч
1 Новак Джокович (Сърб) – Кей Нишикори (Яп)

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини