Анди Мъри: Бях по-агресивният днес



08-05-2016 00:07 | Tennis24.bg

Златка Замова, кореспондент на Tennis24.bg в Мадрид


Защищаващият миналогодишна титла в Мадрид Анди Мъри бе доволен от тежката победа срещу местния любимец Рафаел Надал: „Не мисля, че мача бе на приливи и отливи. Рафа имаше доста шансове за пробив, радвам се че се измъкнах.Началото на втория сет бе важно, той отново можеше да разбие сервиса ми и не успя. Публиката гореше в мача, не бе никак леко. В последния гейм ми помогна малко с грешчици. Подавах добре, бях агресивен във важните моменти, възползвах се от шансовете си.

Невъзможно е да кажа дали миналата година или сега съм играл по-добре, но работих много по придвижването си на корта. За мен е голяма стъпка да го победя след загубата в Монте Карло и   мисля, че вървя в правилна посока.” – каза още Анди, който чака следващия си съперник от късния мач Джокович – Нишикори. „И двамата имат много по-плоска игра от Рафа, трябва да измисля нещо. Очаквам перфектно предизвикателство от Новак.”

Надал призна превъзходството на шотландеца в полуфинала, бе доволен от представянето си: „Първия сет бе справедлив, във втория имах повече възможности, но той игра агресивно,  сервира супер, бе малко по-добър от мен и заслужено спечели. Предимството му бе сервиса, спечели безплатни точки във важните моменти, за него е удобно на тази височина, аз пък се нуждаех от слънце и топлина да дадат височина на топката…не бях много далеч от победата.

Анди е голям играч, но разликата днес бяха няколко точки и малко повече късмет за него.
 
За мен бе позитивна седмица с нов полуфинал в Мастърс 1000, психически бях добре във всеки момент и се борих се за обрат. Реалността е, че търсих решения, липсваше ми малко да натисна с драйва ми. Вървя в позитивна линия, дано продължа така, щастлив съм да се състезавам. – добави Рафа, който след месец навършва 30 години и гледа с желание за следващите турнири.

„За да спечелиш тежък турнир като Ролан Гарос ти трябва свежа глава и да играеш най-добрия си тенис.”- разкри 9-кратният носител на трофея от Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини