Анди Мъри: Семейният живот се отразява на отношенията с треньора



Анди Мъри: Семейният живот се отразява на отношенията с треньора
Свързани играчи
Тагове
10-05-2016 20:05 | Tennis24.bg

Третият в света Анди Мъри призна, че двугодишната му работа с треньорката му Амели Моресмо е била добра, въпреки отсъствието на титла от Големия шлем в този период.


Английските медии отразиха широко раздялата на шотландеца с французойката. Мъри подчерта, че една от причините е невъзможността на Моресмо да пътува с него за всички турнири. Единият от доводите й бе раждането на сина й Аарън през август, което промени изцяло взаимоотношенията им. Тя успя да прекара с тенисиста само шест седмици от тогава.


Мъри обаче подчерта, че подобни спънки има и пред треньорите мъже, които също в един момент предпочитат да прекарват повече време със семейството си.


„Роджър спря да работи със Стефан Едберг в края на миналата година, след като шведът обяви, че иска повече време със семейството си и не иска да пътува толкова. Никой тогава не мигна от решението му. Моето мнение е, че раздялата ми с Амели няма нищо общо с това, че тя е жена. Много време работихме заедно и всичко беше перфектно. За много екстенисистки не е лесно да правят това четири-пет години подред. Нормално е, след като си прекарал 15-20 години на корта, по 30-35 седмици на година, е нормално да не искаш да го правиш още. Има много такива примери – Карлос Моя и Милош Раонич или Майкъл Ченг и Кей Нишикори. Те не са на всеки турнир заедно. Просто тези бивши играчи не искат да минават по пътя отново“, каза Мъри за „Телеграф“.


Последните две години Мъри работи с Моресмо въпреки критиките и скептицизма, че може да се получи добър тандем между мъж тенисист и жена – треньор. Той обаче до последно защитаваше избора си и подчертаваше ползата от това партньорство.


„Мисля, че ни се получи. Може би единствено това, че не спечелих титла от Големия шлем, беше проблем. Но, когато тя се появи, аз имах трудности. Бях с много смачкано самочувствие и имам чувството, че вървях по грешния път. Тогава тя се появи и резултатите дойдоха. Времето, което прекарахме заедно, беше положително. Жалко, че не спечелих голям турнир. Това беше нещо, което и двамата искахме. Краят на 2014 г. беше труден. Имаше много въпроси след загубата ми с 0:6, 1:6 от Роджър. Но мисля, че работата ни заедно беше плюс и за двама ни. Работата ни заедно беше плюс и за двамата – аз показах подкрепа за нея, а тя бе наистина страстна и ме накара да работя здраво. Мисля, че бяхме стабилен отбор. Работихме наистина много здраво“, каза още Анди.


Английската преса пък назова пет варианта за нов треньор на Мъри. Матс Виландер е първото спрягано име. Той има седем титли от Големия шлем и като Мъри се адаптира с лекота на трева, клей и твърда настилка. Той е един от основоположниците на модерния тенис.


Друг вариант е 18 кратната носителка на титли от Големия шлем Мартина Навратилова. Тя е смятана за добър заместник на работата с Амели Моресмо, особено след коментарите на Мъри, че се е радвал да тренира с жена.


Андре Агаси също е сред спрягани имена. Американецът винаги е бил смятан за идеален вариант за ментор на Анди Мъри предвид подобните им качества, особено що се отнася за сервиса и ретура им.
Бившият треньор на Григор Димитров Роджър Рашийд също е вариант. Той постигна забележителен успех с българина, а също и с Гаел Монфис, Лейтън Хюит и Жо-Вилфред Цонга.


Иван Лендъл е последното спрягано име.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини