Стосър: Готова съм за титлата в Австралия



15-12-2010 14:12 | Станко Димов

Саманта Стосър изрази увереността си, че през сезон 2011 ще се справи далеч по-добре с напрежението, което я "повали" тази година. Австралийката излиза на корта първо в Бризбейн (2-8 януари), след което се хвърля на домашния Голям шлем - Australian Open.


Миналата година Сам стегна куфарите на 4-ия кръг в "Мелбърн Парк", но се надява сега да стигне далеч по-напред в турнира.


"Миналият сезон ми бе много трудно. Първоначално мислех, че съм готова за всичко, което ще ми се случи и знам как да противодействам на напрежението и натоварването. За жалост обаче не винаги успявах. Особено тежко ми бе на турнирите в Австралия, след тях всичко си дойде на мястото", разказа Стосър.


"Сега имам надежда, че ще започна по-добре година. Моята цел е да се представя по-силно не само в Австралия, но и през целия сезон. Защо мисля така - сега съм по-добре подготвена! Тайната е в правилното фокусиране. Трябва да имам бистър ум и да мисля само за срещите ми на корта", сподели 26-годишната състезателка.
Според Стосър огромен бонус за нея е фактът, че провежда подготовката си в Австралия.


"Аз съм една от малкото състезателки, които тренират в Австралия още от сега. Това е добре, защото когато дойдат битките ще съм отлично адаптирана към настилката, слънцето и изобщо към кондиционните особености в Австралия.

 

Знам, че за европейците не е лесно да дойдат тук, защото в момента при тях е зима. Това ги принуждава да ходят на подготовка на други места, а след това идват в Австралия, където всичко е различно. Надявам се, че всичко това ще бъде в моя полза", коментира Стосър, която ще започне сезона като номер 6 в ранглистата на WTA.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини