Рафа, Ферер и Монако със сериозни критики към организаторите в Рим



12-05-2016 10:23 | Станко Димов

Организаторите на „Мастърс 1000” турнира в Рим понесоха сериозна критика от някои от най-популярните тенисисти, сред които Рафаел Надал, Давид Ферер и Хуан Монако. И тримата са категорични, че в организационно отношение във Вечния град изостават чувствително от останалите надпревари от тази категория. Аржентинецът Монако дори разкри, че не може да се вреди за тренировка в комплекса „Форо Италико” и е принуден да тренира в друг клуб.

„Преди турнирът беше по-приятен, защото разполагаше с повече кортове за тренировка и повече място като цяло”, каза Надал пред Tennis Topic. „Централният корт беше построен много добре, но пространството не беше увеличено, а броят на тенисисти се удвои с WTA. Усеща се, че организацията не е добра. Тренировъчните кортове също не са добри. Чувството да играеш на тренировъчен корт и на официален е тотално различно”, коментира Надал.

„На ниво организация - Рим трябва да се подобри”, каза от своя страна Давид Ферер. „Кортовете, броят на хората, трибуните, дори фоайето на ресторантите...всичко това не прави нещата лесни за играчите. В другите турнири организаторите подобряват малките детайли, които винаги са важни. Реалността е, че исторически турнир като Рим не са развива като останалите”, каза още втората ракета на Испания.

Тежки слова към организаторите в Рим изрече и аржентинецът Хуан Монако. „Рим е турнирът, който се е развил най-малко от надпреварите от „Мастърс 1000” категорията. Всеки друг подобен турнир подобрява нивото си, но не и Рим. В Индиън Уелс са страхотни в това отношение, защото с всяка изминала година мислят за играчите и публиката и какви удобства могат да им предоставят. Важно е да мислиш за феновете, защото в края на деня те са тези, които движат пазара. Мадрид също израсна много. Там обръщат внимание на всеки детайл. В този аскет Рим изостава. За пример ще дам, че нямам нито една тренировка тук и успях да спечеля два мача. Идвам тук само за двубоите си. Утре ще бъде същото. Трябва да посещавам друг клуб, за да тренирам. Мястото е малко. Определено някои от кортовете в Рим са много красиви, но ако искаш да имаш комбиниран турнир ATP и WTA, както и двойки, трябва да увеличиш пространството”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини