Навратилова: Джокович и Серина са фаворитите в Париж



18-05-2016 20:30 | Tennis24.bg

С приближаването на втория турнир от Големия шлем за годината – „Ролан Гарос“, все повече се говори за фаворити и аутсайдери. Напоследък все по-често се чуват мнения и прогнози. Едно от тях е на една от великите в историята на женския тенис и бивша номер 1 в ранглистата Мартина Навратилова. Американката не проявява особено голямо въображение и настоява, че основните фаворити са първите в света в момента – Новак Джокович и Серина Уилямс.


„Искам да се обърна към тези, които се съмняват в Уилямс и я отписват – не го правете, не подценявайте един шампион. Да, тя беше в период на суша и не е играла много тази година, но се върна с великолепието си, игра страхотен тенис, и то именно на клей. Тя е големият фаворит на Откритото първенство на Франция“, каза Навратилова.


„Серина е била на върха, печелила е по-постоянно титли от Големия шлем от който и да било друг в последните четири години. Изключение е, когато губи, а не обратното. Сега тя е здрава, жадна за успехи, нетърпелива и свежа. Имаше тежки моменти в Рим, но все още е свежа. Ще е трудно някой да я победи“, допълва легендата.


Родената в Чехия призна, че всеки има възходи и спадове, дори и най-големите. Но това не означава, че трябва да бъдат подценявани.


За Джокович 59-годишната бивша тенисистка призна, че ще има проблеми с възродения Рафаел Надал. Но все пак тя би заложила на сърбина. „Рафа е страхотен. Джокович може само да се надява, че няма да е в неговата половина на схемата. Ноле все още не е печелил във Франция и остава фаворит. Не бих заложила срещу него“, завършва тя.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини