Зверев спаси 2 мачпойнта и е на полуфинал



Зверев спаси 2 мачпойнта и е на полуфинал
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-05-2016 10:10 | Любомир Тодоров

Един от младите таланти на световния тенис - Александер Зверев, стигна на турнира в Ница до третия си полуфинал за сезона по особено драматичен начин.

Германският тийнейджър от руски произход отрази два мачбола срещу №2 в схемата французин Жил Симон и успя да надделее с 6:3, 6:7(6), 7:6(1) в тричасов двубой.

Всъщност Зверев сам си е виновен за съспенса в мача. В тайбрека на втория сет 198-сантиметровият Саша водеше с 6:4 точки в тайбрека, но опитният 31-годишен Симон отрази мачболите и спечели частта. В третата при сервис на тенисиста от Хамбург при 5:6 той губеше с 15:40, но овладя нервите си и на свой ред спаси двете точки за спечелване на двубоя от страна на французина. В тайбрека Зверев беше безапелационен и записа трети успех срещу Симон за годината, след като го победи в Ротердам и в Индиън Уелс.

Саша достигна до полуфинал и в Монпелие и Мюнхен. В Ница него съперник на този етап ще бъде №5 Жоао Соуса от Португалия, който се наложи над южноафриканеца Кевин Андерсън със 7:5, 7:5.

В другия полуфинал играят №3 Доминик Тийм и Адриан Манарино. Австриецът се разправи с Андреас Сепи от Италия с 6:3, 6:3. Французинът пък отстрани Гуидо Пея от Аржентина с 5:7, 7:6(4), 6:1.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини