Испанец победи Лазов на финала на Санта Марина Къп (снимки)



22-05-2016 14:07 | Станко Димов

Завърши международният турнир за мъже „Санта Марина Къп” с награден фонд 10 хиляди долара, който се проведе на ваканционно селище "Санта Марина" в Созопол.

На финала на сингъл третата ракета на България Александър Лазов, който бе поставен под номер 2, отстъпи на водача в подреждането Давид Перес Санс от Испания в два сета - 2:6, 3:6. И двете части започваха изключително равностойно, но след 5-6 гейма испанецът взимаше превес, което се оказа решаващо за крайния изход на финала. Срещата продължи час и 46 минути и се игра при ветровито време, което на моменти затрудняваше и двамата претенденти.

Шампионът получи чек за 1 440 долара и 18 точки за световната ранглиста, докато българинът заслужи 848 долара и 10 точки. Победителите бяха наградени от президента на БФТ и член на Борда на директорите на Тенис Европа Стефан Цветков и от кмета на Созопол Панайот Рейзи.

Турнирът във ваканционно селище „Санта Марина” се провежда за втора поредна година. Този сезон домакините предложиха на тенисистите цели 8 корта. В края на лятото в „Санта Марина” ще се проведат още два ITF турнира.

Турнирът "Санта Марина Къп", включен в календара на ITF, премина при много добра организация и изключителни условия за участниците, предоставени от домакините от ваканционно селище "Санта Марина", част от хотелската верига "FPI Hotels& Resorts", което доведе до всички предпоставки за тенис от висока класа.

Състезанието бе и много успешно за българските тенисисти. Освен финалиста Лазов, още двама българи достигнаха до полуфиналите - Александър Лазаров и Габриел Донев, Тихомир Грозданов игра четвъртфинал, а с класиране за осминафиналите точка за световната ранглиста взе и Калоян Вълчев.

"Санта Марина Къп" бе организиран от домакините от ваканционно селище "Санта Марина" и "FPI Hotels& Resorts" със съдействието на "Visa Europe" и "Telenor", с чиято подкрепа се организира спортният календар на най-новия тенис център по Южното ни Черноморие. Съдействие на организаторите оказаха и "Rexona", "Algida", "Kia Motors", "Zagorka", Devin", "Lavazza", както и Община Созопол и Българска федерация по тенис.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА И НАГРАЖДАВАНЕТО!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини