Гришо за Tennis24.bg: Това не беше най-драматичният мач с Троицки



23-05-2016 19:49 | Любомир Тодоров

Григор Димитров дойде на пресконференцията след загубата в 5 сета от Виктор Троицки на "Ролан Гарос" в минорно настроение. Поради гаф на пресслужбата, нямаше въпроси на български език и трябваше гонейки го да го питам какво мисли за мача с Троицки. Ето какво отговори на този въпрос и всичко най-интересно от цялата пресконференция.

- Гришо, тази година игра три пъти срещу Троицки. Това ли беше най-драматичният мач помежду ви?
- Не бих казал. А и не гледам на нещата по този начин. Но съжалявам, че загубих точно в тази среща. Пристигнах за турнира много позитивен.

- На какво се дължи този резултат?
- Нямам представа. Правех всичко добре, мисля че показах добър тенис. Опитах да променя нещата. Не се получи. Ще си взема може би кратка почивка и ще се опитам да се представя по-добре в сезона на трева.

- Какво трябва да промениш?
- Много съм разочарован от загубата. Очевидно много неща трябва да променя в моята игра. Това беше третият пореден "Ролан Гарос", в който губя още в първия кръг. Но ще обърна страницата и се надявам догодина да прескоча първия кръг в Париж. Трябва мъдро да анализираме нещата и да остана позитивен.

- Предлагали ли са ти психологическа помощ?
- Периодът е много тежък за мен, защото не разбирам какво се случва. Понякога се страхувам, но го преодолявам с работа, която ме прави щастлив. Може би бих опитал и работа със спортен психолог, ако някой от моя тим ми предложи нещо подобно. Но проблемът си е в мен. Аз съм сам на корта, няма странични фактори и сам трябва да променя нещата.

- Какви са плановете ти за сезона?
- Първо да се представя добре на трева. Това е настилка, която много харесвам. Трябва да седнем с екипа ми и да видим какво сме свършили през първата половина на годината. Имах добри мачове и победи, имаше и колебливо представяне. Искам да играя на най-високо ниво. Вече съм го правил и знам, че трябва много работа и усъвършенстване.

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини