Какво да очакваме от Дел Потро през 2011?



17-12-2010 17:58 | Николай Драгиев

Изминаващата 2010 година трябваше да е най-успешната за Хуан Мартин дел Потро. 20-годишният аржентинецът завърши с титла на US Open 2009 и беше в най-добрия период от кариерата си. Какво обаче се случи? Контузия в китката съсипа сезона на гиганта от Тандил и така той се смъкна от 5-о до 257-о място в ранглистата.

 

През септември Дел Потро се върна за турнир в Банкок, но загуби още на старта от Оливие Рокус. "Най-важното нещо днес бе китката ми, а тя бе в перфектно състояние," обясни Хуан. Седмица по-късно той записа още една загуба преди да сложи край на участията си през 2010.

 

"Смятам да започна 2011 в топ форма и затова реших да не рискувам здравето си до края на този сезон," обясни още той.

 

Очаква се първите няколко месеца на идващата нова година да покажат на какво ниво е възстановяването при Дел Потро. А също и дали той ще може да се противопостави на най-добрите отново. 

 

"Разбира се, че искам да се върна в топ 10. Ако може и да бъде максимално бързо, ще е чудесно," призна Дел Потро, който стартира в Сидни през януари.

 

Забавното е, че за 2011 г. той има да защитава само 180 точки от достигането до осминафинал в Мелбърн преди година. Ако по някакво чудо той спечели Australian Open, то Дел Потро ще се върне в топ 20.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини