Адриан Андреев спечели първата си точка за световната ранглиста



25-05-2016 11:23 | Tennis24.bg

Адриан Андреев спечели първата си точка за световната ранглиста едва на 15 години. По този начин Адриан изравни постижението на рекордьора на България по мачове за Купа "Дейвис" Тодор Енев, който също взе първата си ATP точка на тази възраст.

Андреев направи това на международния турнир на червени кортове от сериите "Фючърс" на ITF в Русе с награден фонд 10 хиляди долара. Андреев, който участва с "уайлд кард", записа победа при дебюта си в основна схема на състезание на ITF. Той победи Уго Дейен с 6:3, 1:1 и отказване на боливиеца, а във втория кръг тийнейджърът очаква водача в схемата Рубен Рамирес Идалго (Испания).

Победа постигна и Александър Лазаров, който елиминира на старта поставения под номер 7 Александър Игошин (Русия) с 6:2, 7:5 за 82 минути. Той ще играе за място на четвъртфиналите срещу румънеца Теодор-Дачан Крачун, който се справи с друг представител на домакините Калоян Вълчев с 6:0, 6:2.

В турнира участват още петима българи, които ще изиграят срещите си от първия кръг утре. Поставеният под номер 8 национал за "Купа Дейвис" Александър Лазов стартира срещу Пирмин Хенле (Германия), а Габриел Донев започва срещу четвъртия в схемата Педро Мартинес Портеро (Испания).

Квалификантът Серафим Грозев ще срещне в първия кръг друг квалификант Джовани Рицути (Италия), а участващите с "уайлд кард" Тони Нейков и Алекс Мартински ще се изправят съответно срещу преминалия през квалификациите Мартин Беран (Канада) и срещу номер 2 Давид Перес Санс (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини