Цвети пред Tennis24.bg: Спечелих в ключовите моменти



25-05-2016 20:56 | Любомир Тодоров

Любомир Тодоров, пратеник на Tennis24.bg в Париж с подкрепата на BNP Paribas

Цветана Пиронкова пристигна с ослепителна усмивка за пресконференцията след втората си двусетова победа на "Ролан Гарос". Умората не й попречи да отговори на въпросите на Tennis24.bg. Ето какво каза пловдивчанката.

- Цвети, втора страхотна победа в Париж. Как видя мача днес?
- Много тежък двубой беше. Както физически, така и на ментално ниво имаше доста ключови моменти. Които за радост успях да спечеля. Много съм доволна от победата и начина, по който я постигнах.

- Срещата не започна добре за теб, губеше с 0:3. Как успя да обърнеш развоя на двубоя?
- В интерес на истината не съм се чувствала нервна, не беше това причината за лошото начало. По-скоро съперничката започна много агресивно, имаше по-бърза топка от тази на Сара Ерани. Слава богу, успях да й спра подема. Много важен беше геймът при 1:3, когато сервираше Ларшон. Беше много дълъг, но успях да го измъкна. Оттам добих повече увереност, намерих ритъма си, започнах да водя разиграванията и да диктувам условията в двубоя.

- Имаше сериозна българска подкрепа от трибуните. Помогна ли ти във важните моменти?
- Изключително приятно е да чуваш окуражителни възгласи на родния си език и да видиш, че хората се вълнуват за всяка точка, която спечелиш или загубиш. Атмосферата беше чудесна. Това, че и моите близки са тук и ме подкрепят, както и факта, че продължавам на този великолепен турнир е едно изключително изживяване.

- Следващата ти съперничка се определя в мача на Слоун Стивънс с парагвайката Сепеде. Точно американката те спря миналата година в Париж...
- Като цяло се чувствам по-добре в сравнение с миналата година. Винаги съм казвала, че за мен няма значение срещу кого ще играя. Важното е да се възстановя от изтощителния двубой. Утре ще направя кратка тренировка. А в крайна сметка още не е ясно с кого ще играя. По време на масажа може би ще погледам малко от двубоя им, но нищо повече.

Цвети

- За втора поредна година се представяш чудесно на "Ролан Гарос". Има ли някаква магия във въздуха на Париж?
- Няма тенисистка, която да не обича този турнир или Париж! Чувствам се много добре. Последните два сезона изиграх най-добрите си турнири на червено точно на "Ролан Гарос".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини