Шампионът Вавринка пребори Троицки за място в Топ 8



29-05-2016 17:08 | Станко Димов

Стан Вавринка се класира за четвъртфинал на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. Швейцарецът записа победа с 3:1 сета над Виктор Троицки, в отделните части 7:6 (5), 6:7 (7), 6:3, 6:2 след 3 часа игра на „Филип Шатрие”.

По този начин шампионът от миналата година продължава успешно защитата на трофея, а в спор за участие на полуфинал ще срещне испанеца Алберт Рамос-Виньолас, който по-рано днес изненадващо надви с 3:0 сета 8-ия в схемата Милош Раонич.

В първия сет двамата сервираха брилянтно и печелеха с лекота подаванията си. В 12-ия гейм, когато сервираше за място в тайбрек, Троицки спаси цели 4 сетбола. В допълнителния гейм Вавринка започна отлично и с 4:0, а след това и с 6:2, получавайки нови 4 сетбола. Швейцарецът се възползва от последния и поведе в резултата – 7:6 (5).

Шампионът от миналата година проби на старта на втората част за преднина 1:0, но след това загуби 4 последователни гейма – 1:4. Швейцарецът успя да изравни за 4:4, след което и този сет влезе в тайбрек. Този път Троицки пропусна 4 сетбола, но при петия беше безпогрешен – 9:7 точки и изравняване на резултата.

За жалост на сърбина обаче той получи физически проблем в началото на третия сет и до края на двубоя така и не успя да поддържа нивото на Вавринка. От своя страна опитният Стан успя набързо да наложи волята си и си подпечата място на четвъртфиналите в Париж.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини