Много игри и торта на БНТЦ за 1 юни



02-06-2016 08:49 | Tennis24.bg

Национален тенис център отбеляза Деня на детето с много игри. На 1 юни бе дадено начало на традиционния детски лагер, който ще продължи до 15 септември. Десетки малчугани се забавляваха с тенис ракети в ръка, заедно с треньорите на БНТЦ и капитана за Купа "Дейвис" Тодор Енев.

Децата се запознаха с иновативния музикален тенис, като участниците трябваше да се справят с различни препятствия като конуси и въжета на фона на някои от любимите си песни. Подобно на пролетния лагер на БНТЦ отново сред заниманията е и музикален английски. По време на лагера ще има и четене на литературни произведения на открито от популярни личности.

Сред изненадите бе един от главните герои от Революция Z Никола Стоянов, който тази година бе номиниран за театралната награда "Аскеер" за изгряваща звезда. Накрая за всички имаше торта.

"Тенисът учи децата на дисциплина, спортсменство и на много други неща, за които родителите твърдят, че домашното възпитание няма как да им даде – да са честни, да са отговорни – по-големите към по-малките. За мен БНТЦ е най-уникалното място в София за игра на тенис. Намира се в центъра на столицата. Никой не подозира, че на това място има такава база. Многото кортове са голям бонус, защото имаме много мероприятия и успоредно с това можем да провеждаме и лагера. Има случаи, в които в един час има по 50-60 деца тук. Екипът от треньори е много добър. Това са млади хора, които умело работят с децата. Освен това на Национален тенис център подготовката си водят най-добрите състезатели под прякото ръководство на националните треньори, единият от които е и капитан за Купа "Дейвис". Така децата могат да доловят истински състезателен дух”, заяви Весела Кушева, ръководител "Спортни дейности" на БНТЦ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини