Серина пребори себе си за място на полуфинал



02-06-2016 19:23 | Станко Димов

Шампионката от миналата година Серина Уилямс се класира за полуфинал на „Ролан Гарос”, след като осъществи обрат в двубоя си срещу Юлия Путинцева. Американката се наложи с 5:7, 6:4, 6:1 и след малко повече от 2 часа игра си гарантира оставане в турнира. Това беше и първият случай, в който Уилямс загуби сет в турнира.

При 5:5 в първата част, световната №1 имаше преднина 40:0, но допусна спад и пробив за 5:6, след което представителката на Казахстан затвори първата част – 7:5.

Вторият сет започна с ранен брейк за Путинцева, но последва много силна игра на Уилямс, която успя да поведе на свой ред с 3:1, след което затвори сета с 6:4. В решаващата част на двубоя шампионката наложи волята си и не бе затруднена.

Уилямс приключи мача с 4 аса и 4 двойни грешки на сметката си. Общо американката наниза 36 уинъра, но допусна и цели 43 непредизвикани грешки. По този показател Путинцева приключи с положителен, но и доста по-скромен баланс - 18:16 (уинъри към грешки).

В спор за място на финал Уилямс ще се изправи срещу сензацията в турнира Кики Бертенс, която в същото време надви миналогодишната полуфиналистка Тимеа Бачински с 2:0 сета.

„Тя (Путинцева) игра страхотно. В един момент си мислех, че няма как да спечеля този мач. Радвам се, че все пак намерих начин да го направя. Благодаря за подкрепата”, каза в интервюто на корта Уилямс.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини