Мугуруса с първи финал на Ролан Гарос (снимки)



03-06-2016 15:38 | Станко Димов

Гарбине Мугуруса е първата, която си осигури участие на финала на Откритото първенство на Франция – „Ролан Гарос”. Това стана факт, след като родената в Каракас тенисистка се наложи с 6:2, 6:4 над Саманта Стосър. Така Испания ще има представителка на финал на „Ролан Гарос” за първи път от 2000-а година насам (Кончита Мартинес).

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ВИЖТЕ ТУК

И в двата сета днес Мугуруса започваше с ранни пробиви. 22-годишната тенисистка можеше да приключи двубоя по-рано, но когато сервира за успеха при 5:2 във втория сет допусна връщане на един от брейковете. При повторното сервиране за мача, този път при 5:4, Гарбине не трепна и си осигури победата.

Благодарение на успеха за втори път в кариерата си Мугуруса ще играе на финал в турнир от Големия шлем. Миналата година тя загуби спора за трофея на Уимбълдън, където допусна загуба от Серина Уилямс. Финалът от Лондон може да се повтори в Париж, ако американката спечели полуфиналния си двубой срещу Кики Бертенс. Любопитен е и фактът, че до момента Уилямс и Мугуруса са играли 4 пъти, всеки от които в турнир от Шлема, а световната №1 води с 3:1 победи.

Гарбине Мугуруса се класира за финал в Париж след само един загубен сет – в първи кръг от Шмиедлова. За испанката това е 14-о участие в основна схема на турнир от Шлема и втори финал.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини