Рафа: Сега мечтая за титлата в Австралия



Рафа: Сега мечтая за титлата в Австралия
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-12-2010 14:55 | Станко Димов

Най-добрият тенисист в света в момента Рафаел Надал призна, че ще се опита да спечели започващия другия месец Australian Open. Ако триумфира в Мелбърн испанецът ще стане първият играч след Род Лейвър (1969), който държи в ръцете си всички турнири от Големия шлем.


"Винаги съм бил взискателен към себе си, но определено това бе най-добрият сезон в кариерата ми", сподели Рафа.


"Мисълта, че ако спечеля в Австралия ще притежавам и четирите турнири от Шлема е малко стряскаща. В момента тренирам и играя много добре, но докато пристигна в Австралия всичко може да се случи. Няма да ви лъжа - мечтая да отида в Австралия, да играя добре и да се конкурирам с най-добрите. Пред мен се отваря страхотна възможност да спечеля всички турнири от Шлема подред. Аз не съм Род Лейвър, който го е правил два пъти. Знам, че може да нямам друга подобна възможност", коментира Надал.


Въпреки, че ATP ще съкрати сезона с 2 седмици през 2012-та година, Рафа Надал е категоричен, че програмата трябва да претърпи сериозни промени. Според него натовареният календар е причина за "кратките кариери" и контузиите.


"Това е нещо, което трябва да се промени. Играем под огромно напрежение от 3 януари до 30 ноември".


Надал се изказа критично и за Международния олимпийски комитет, който според него не възнаграждава заради различните средства, които заделя за отделните видове спорт. Според Рафа е света има много спортисти, които не получават адекватно заплащане за успехите си.


"Игрите в Пекин бяха страхотен момент за мен. Там реализирах мечтата на всеки атлет. Ние сме късметлии, че в тениса, както и в баскетбола на пример, всичко е добре подредено. Това обаче не важи за всички атлети, защото има й такива, чийто труд не е адекватно възнаграден", коментира Надал.
 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини