Маша си върна спонсорите



09-06-2016 15:17 | Tennis24.bg

Мария Шарапова получи подкрепата на някои от най-големите си спонсори, въпреки че бе наказана за две години за положителна допинг проба по време на Откритото първенство на Австралия. Шарапова се зарече да обжалва санкцията, обявена от ITF.

След замразяването на отношенията й с Nike веднага след пресконференцията- признание през март, от спортния концерн обявиха, че ще продължат да работят с нея и занапред. Тя има осемгодишен контракт на стойност 70 милиона долара със „Запетайките“.

„Трибуналът на международната тенис федерация установи, че Мария не е нарушила антидопинговите правила нарочно. Шарапова винаги е имала ясна позиция по този въпрос. Тя осъзна, че е направила грешка и се извини. Сега обжалва наложеното й наказание. Надяваме се да видим Мария отново на корта и ще продължим да си партнираме с нея“, се казва в официалното изявление от Nike.

Производителят на тенис екипировка и ракети Head също остават в лагера на Маша. Head не се отдръпна след признанието й и обяви, че рускинята е ролеви модел на съвременните жени. „Според доказателствата, които Шарапова, WADA и д-р Джон Катлин, предоставиха, става ясно, че от ITF са взели погрешно решение. Ясно е, че WADA са нарушили собствените си правила при решението мелдоният да бъде забранен. Вярваме, че скоро с факти ще бъде доказано, че решението за санкцията е грешно. Ние ще продължим да подкрепяме Шарапова“, каза президентът на компанията Йохан Елиаш.

От „Евиан“ също остават с Шарапова: „Трибуналът на ITF заключи, че действията Мария Шарапова не са преднамерени. Затова решихме да продължим дългогодишното си сътрудничество с шампионката.“

По малко подкрепящи са други два гиганта, които имаха спонсорски договори с Шарапова - Tag Heuer и „Порше“. От автомобилната компания прекратиха отношенията си с тенисистката и ще изчакат за развитие по въпроса и решението на Спортния арбитражен съд. „Отбелязахме решението на международната федерация и сме наясно, че то означава, че тя не е нарушила правилата нарочно. Ще изчакаме обаче да премине и обжалването, преди да вземем решение за подновяването на отношенията ни с нея“, коментираха от „Порше“.


От Tag Heuer обявиха, че засега няма да подновят договора си с рускинята, но си оставиха отворена вратичка. „Имаме време и не бързаме да преподписваме нов договор предвид факта, че тя няма да играе две години. По-късно ще решим какво ще правим“, каза изпълнителният директор на компанията Жан-Клод Бивър.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини