Карлос Моя официално се сбогува с прощален двубой



20-12-2010 11:31 | Станко Димов

Бившият номер 1 в мъжкия тенис Карлос Моя официално се сбогува с любимия спорт. испанецът, който е шампион от "Ролан Гарос" през 1998-ма година, излезе за последен път на корта в мач срещу Гилермо Каняс. Двубоят се състоя в столицата на Аржентина Буенос Айрес, където преди 15 години Моя спечели първата си титла от ATP.


"Всеки, който е наясно с кариерата ми знае защо избрах това място за последния ми мач. Буенос Айрес е едно от любимите ми места, а освен това тук спечелих първата си титла. Никъде другаде, освен може би в Испания, не съм получавал такава подкрепа, каквато тук. Този град винаги е бил специален за мен, нещо като талисман", коментира 34-годишният Моя.


Съперник на Моя в прощалния му мач трябваше да бъде аржентинецът Гастон Гаудио. Шампионът от "Ролан Гарос" 2004 обаче получи контузия непосредствено преди сблъсъка и официално се извини за отсъствието си от корта.


Самият Моя пък бе изпратен на крака от публиката, която не спираше да скандира името му. "Това е бенефис, за който всеки спортист си мечтае", каза развълнуваният Моя.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини