Пиронкова откри с бърз успех сезона на трева



11-06-2016 18:20 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова започна успешно сезона на трева.

Петата поставена в схемата на квалификациите на турнира в Бирмингам спечели срещу участващата с "уайлд кард" британка Кейти Боултър с 6:1, 6:2 на централния корт "Ан Джоунс" за 56 минути игра.

Цвети спечели с лекота първите четири гейма за 13 минути. Британската тийнейджърка успя да върне един пробив за 1:4, като се възползва от това, че Пиронкова игра в гейма без първи сервис. Веднага след това 71-ата в света пловдивчанка направи третия си брейк и вече сервираше за сета. Тя го направи на нула и взе първата част само за 25 минути.

Четвъртфиналистката от "Ролан Гарос" направи брейк в подаването на 724-ата в ранглистата Боултър за 2:1, а в петия гейм изпусна още две възможности за пробив. Цветана постигна целта си за 5:2 и застана на основната линия, за да затвори двубоя. По традиция тя го направи отново на нула, като завърши с третия си ас в двубоя.

Успехът донесе на Пиронкова 13 точки за ранглистата. Във втория кръг тя очаква спечелилата утрешния мач между чешката левичарка Кристина Плишкова, близначката на Каролина, която е №108 в света и британката Габриела Тейлър, №445.

Мачът на другата българка в Бирмингам Изабелла Шиникова с американката Алисън Риск е пренасрочен за неделя от 13 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини