Давиденко с 13-а поредна победа



23-01-2010 10:40 | Станко Димов

Николай Давиденко изигра поредния си силен мач от началото на годината. Руснакът се класира за IV-ия кръг на Australian Open, след като победи Хуан Монако с 6-0, 6-3, 6-4.

 

Давиденко се задържа на корта час и 49 минути и благодарение на отличната си игра даде сериозна заявка за триумф в турнира. 

 

Победата бе 13-а поред за Давиденко. В началото на месеца нисичкият състезател спечели престижния турнир в Доха, след като победи последователно Федерер и Надал.

 

"И аз не знам защо играя добре, може би защото вече съм стар", пошегува се Давиденко. "Наистина не знам. Трудно е да се каже защо.  Може би ключът към успеха е в мачовете, които играя и съперниците ми. Може би тенисът малко се промени, а аз изчистих играта си от грешки. В края на миналата година записах няколко много престижни победи, които ми вдъхнаха увереност", сподели Давиденко.

 

В следващия кръг Давиденко ще се изправи срещу №9 в схемата Фернандо Вердаско. Испанецът игра само един сет в мача си срещу Щефан Кубек, след като австриецът се отказа.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини