Колшрайбер спря Дел Потро в Щутгарт



12-06-2016 09:20 | Любомир Тодоров

Филип Колшрайбер успя да победи Хуан Мартин дел Потро с 6:3, 6:4 секунди преди да се излее поредния порой на турнира на трева в Щутгарт и да се класира на финал срещу Доминик Тийм.

Мачът беше спрян при сет и 2:2 и се доигра след тричасово отлагане. В първата част седмият поставен германец успя да пробие за първи път подаването на участващия с "уайлд кард" аржентинец на турнира. В края Колшрайбер направи още един брейк и затвори сета. При доиграването 32-годишният Филип отново проби и спечели мача при третия си мачпойнт.

"Преди спирането на мача започнах добре. При подновяването продължих по същия начин. Имах късмет, че на мачбола, защото 10 секунди по-късно заваля отново. Щастлив съм, че успях. Може би германският въздух ми помогна", каза с усмивка Колшрайбер след успеха.

Четвъртфиналистът от турнира в София се класира на третия си финал на трева, но първи от 2011 година. Филип е на 15-и финал и 10-и в Германия. 5 от 7-те му титли също са спечелени на домашни кортове. Последната дойде на 1 май в Мюнхен на клей, когато победи австриеца Доминик Тийм в три сета.

Сега двамата отново ще спорят за титлата в Щутгарт днес от 14:30 часа, ако времето позволи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини