Световната №2 отпадна в Майорка



14-06-2016 18:24 | Любомир Тодоров

Шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса загуби изненадващо още на старта на турнира на трева в Майорка.

Испанката, която е втора в световната ранглиста и водачка в схемата, отстъпи на 61-ата в класацията Кирстен Флипкенс от Белгия с 3:6, 4:6 след 73 минути игра.

Финалистката от Уимбълдън миналата година Гарбине започна отлично мача и поведе с 2:0. След това обаче белгийката спечели три поредни гейма. Родената в Каракас тенисистка изравни за 3:3, но последва нова серия на Флипкенс, която затвори набързо сета.

Във втората част 30-годишната Кирстен стигна до единствената точка за пробив в седмия гейм и я реализира за 4:3, след което затвърди на 15. При 5:4 Флипкенс сервираше за победата. Тя стигна до 40:15 и осъществи първия си мачбол за изненадващия, но заслужен успех.

Белгийката спечели и трите си точки за пробив, а допусна един брейк (в първия гейм) от шест възможности. Тя вкара 70 процента първи сервис и постигна 3 аса, докато Мугуруса записа 61 процента и завърши също 3 аса, но и 5 двойни грешки.

Преди това успехи записаха №2 в схемата Йелена Янкович и №8 Южени Бушар.

Бившата номер едно от Сърбия спечели дербито на бивша Югославия срещу хърватката Ана Конюх със 7:5, 6:3. Така Янкович продължава и на единично, след като с Александрина Найденова записаха снощи победа и на двойки.

Канадката Бушар пък се справи с черногорката Данка Ковинич с 6:3, 7:5. Във втория сет Южени губеше с 2:5, но направи страхотна серия и спечели мача в два сета.

Бушар

Още две от поставените, които се представиха отлично на "Ролан Гарос", отпаднаха. Петата в схемата Юлия Путинцева от Казахстан, която игра четвъртфинал в Париж, отстъпи с 3:6, 2:6 на квалификантката Сорана Кърстя. Румънката отстрани Сесил Каратанчева във втория кръг на пресявките.

Кристина Младенович, която беше №5 в Майорка, загуби от бившата финалистка от Уимбълдън Забине Лизицки с 4:6, 4:6. Французойката спечели титлата на двойки на "Ролан Гарос", а в неделя игра финал на трева в Хертогенбош.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини