Пета победа поред за Цвети



16-06-2016 18:38 | Любомир Тодоров

Първата ракета на България Цветана Пиронкова се класира на четвъртфинал на турнира на трева в Бирмингам без загубен сет.

Тръгналата от квалификациите пловдивчанка се наложи над №26 в света Ирина-Камелия Бегу от Румъния с 6:3, 6:3 след 69 минути игра, за да запише пета победа на турнира и да стигне втори пореден четвъртфинал след този на "Ролан Гарос". В последните си 10 мача Пиронкова има 9 победи.

В първата част Цвети нанесе своя удар във втория гейм, когато след две двойни грешки на съперничката поведе с 40:15 и проби. До края Бегу не успя да върне брейка, като единствената й възможност беше в заключителния гейм. Пиронкова за първи път изгуби точка на първи сервис (до момента беше 11 от 11) и се стигна до 30:40. Тя не трепна отрази заплахата, стигна до втория си сетбол след един в предишния гейм, и този път спечели. Първата част продължи 29 минути.

Пиронкова започна ударно и следващия сет. Тя проби в откриващия гейм, когато успя при втората си възможност. Бегу успя да направи рибрейк за 2:2. Но Цвети реагира моментално и постигна нов пробив. В деветия гейм Пиронкова стигна до мачбол при сервис на съперничката и го реализира.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Пиронкова очаква на четвъртфиналите в петък победителката от двубоя между британката Хедър Уотсън и Барбора Стрицова от Чехия. Техният мач беше отложен за утре.

За достигането си до тази фаза тя заслужи 125 точки за световната ранглиста, където е №72 в момента, както и 22 310 долара от наградния фонд.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини