Официално: Рафа и Фед ще играят всичко в Рио



17-06-2016 19:41 | Tennis24.bg

Рафаел Надал, Давид Ферер и Роджър Федерер ще направят всичко възможно да донесат съответно на Испания и Швейцария олимпийска слава. Беше обявено официално, че тримата ще се пуснат във всички възможни тенис надпревари по време на Олимпийските игри в Рио това лято. Те ще играят в Бразилия на сингъл, двойки и смесени двойки.

Любопитно е, че Надал и Федерер имат доста физически проблеми и травми напоследък, но всичко това отива на заден план, когато става дума да представят своята страна.

Днес бяха обявени отборите на Испания и Швейцария за Олимпийските игри.

Както е известно Рафа Надал бе определен за знаменосец на иберийския отбор в Рио. Освен него и Ферер по кортовете ще се вихрят на сингъл и Роберто Баутиста Агут и Алберт Рамос. При мъжките двойки Испания ще бъде представена от Рафаел Надал/Марк Лопес и Давид Ферер/Роберто Баутиста Агут. Смесените двойки са Гарбине Мугуруса/Рафаел Надал и Давид Ферер/Карла Суарес Наваро. Мугуруса и Суарес Наваро ще играят и на сингъл. Двете ще сформират и едната дамска двойка, а във втората ще си партнират Анабел Медина Гаригес и Аранча Пара Сантония.

Федерер и Стан Вавринка ще представят Швейцария в мъжките сингли. Двамата ще играят и на двойки. Фед и бившата номер 1 при жените Мартина Хингис ще се пуснат и на смесени двойки. Алпийската страна ще бъде представена от Тимеа Бачински и Белинда Бенчич при дамските сингли. На двойки при жените ще играят тандемите Белинда Бенчич/Мартина Хингис и Тимеа Бачински/Ксения Нол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини