Федерер посрещна подобаващо Надал на летището в Цюрих (видео)



21-12-2010 14:37 | Николай Драгиев

Почти като високопоставен политик бе посрещнат Рафаел Надал в Цюрих. Лично неговият голям опонент и в случая любезен домакин Роджър Федерер посрещна световния номер 1 на летището в швейцарския град.

Съвсем естествено, следващата стъпка от "протокола" бе съвместен обяд между двамата големи шампиони.

Иначе битката между двамата топ тенисисти ще се състои тази вечер в "Халещадион" в Цюрих от 21,30 часа българско време. Двубоят ще бъде предаван по Eurosport.

За проекта на Федерер, наречен "Мач за Африка", ще се събират средства и по "гореща линия", чрез която зрителите ще могат да даряват средства.

Очаква се да бъдат акумулирани около 1 млн. долара само от събитието тази вечер. Всички средства да отидат за бедни деца в Танзания, Етиопия, Зимбабве и ЮАР.

Утре от 20,00 часа пък Федерер ще върне визитата на Рафа и ще пристигне в Мадрид за мач-реванш. В "Каха Магика" зрителите ще могат буквално да купят корта. След срещата настилката ще бъде разделена на 35 000 парчета, които с автограф на Надал, ще бъдат продавани по 65 евро.

 

Средствата събрани от фондацията на Надал пък ще отидат в различни направления, но като цяло отново ще подпомагат деца в неравностойно положение.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини