Министър откри тенис турнир на дипломати



19-06-2016 16:40 | Tennis24.bg

Традиционният тенис турнир "Дипломати и приятели" стартира на Национален тенис център. Надпреварата бе открита с демонстративен мач между министъра на външните работи Даниел Митов и партньорът му Георги Харизанов срещу посланиците на Италия и на Дания Марко Контичели и Кристиан Кьонигсфелд.

"Аз вярвам, че спортът обеднява хората. Създадохме този турнир преди 4 години, когато пристигнах в България, и съм много доволен от резултатите. Перфектна организация на Националния тенис център. С министър Митов направихме хубав мач, той е добър тенисист.", коментира Н. Пр. Контичели след демонстративната среща.

"Спортът е важен елемент от живота, тъй като е трудно човек да се фокусира само върху работа, трябват моменти на разтоварване. Тенисът за мен е начин за излизане от рутината на ежедневието. За съжаление, трудно успявам да намеря време за игра, но този турнир беше в точния момент.", заяви след срещата министър Митов.

В състезанието участва също посланикът на Холандия, дипломати, служители на Световната банка, министерство на външните работи и приятели на тениса, част от които са представители на Обществения съвет към БФТ.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини