Стив Джонсън взе първи трофей



Стив Джонсън взе първи трофей
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-06-2016 19:32 | Любомир Тодоров

Шестият поставен Стив Джонсън извоюва първа титла в кариерата си на турнира на трева в Нотингам, който беше от категория "АТР 250".

Американецът надделя в оспорва финал, забавен с часове от дъжда, над №2 Пабло Куевас от Уругвай със 7:6(5), 7:5 след 90 минути игра.

В първия сет всеки сервираше безупречно и никой не успя да стигне до точка за пробив. Закономерно се стигтна до тайбрек. В него Куевас поведе с 3:1 точки, но 38-ият в света Джонсън влезе в серия и поведе с 6:4, след което реализира втория си сетбол. Частта продължи 50 минути.

Следващия сет беше изпълнен с обрати. Калифорниецът проби за 2:1 и после поведе с 4:2. Последваха силни минути на родения в Аржентина уругваец и на свой ред той влезе в серия до 5:4. Джонсън отвърна с пробив в 11-ия гейм, след което сервираше за титлата. Куевас отрази първата шампионска точка, но при втората 26-годишният Стив триумфира след фантастично стоп воле.

Американецът завърши с 10 аса и 3 двойни грешки при 69 процента вкаран първи сервис и 78 процента спечелени точки при разиграването му.

За Стив Джонсън това беше втори финал след онзи във Виена в зала миналата есен.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини