Мнението на журналистите: Диляна Соколова



26-06-2016 14:09 | Станко Димов

В навечерието на Уимбълдън от Tennis24.bg се свързахме с някои от най-опитните и доказани български журналисти, отразяващи любимата игра. Попитахме ги за техните очаквания за турнира, както и ги помолихме да се представят с няколко думи. Представяме ви мнението на Диляна Соколова.

Здравейте, казвам се Диляна Соколова. Спортен журналист съм в TV+, F+ и Sport+, телевизионни канали, по които (може и да Ви е направило впечатление) през повечето време излъчваме тенис. От няколко години следя по-задълбочено случващото се на кортовете по цял свят както по задължение, така и за удоволствие. Не се смятам за специалист, а за любител на този красив, изискан и изключително труден спорт.

- Кои ще играят на финала при мъжете?
Аз смятам, че няма да има изненада в последния мач от Уимбълдън 2016 и на финала ще се изправят Новак Джокович и Анди Мъри.
За съжаление не само на феновете на Рафаел Надал, но и на любителите на спорта контузия в китката извади испанеца от турнира. Роджър Федерер все още се възстановява от травмата в гърба, но никога не бива да го отписваме от сметките, тъй като според мнозина специалисти Уимбълдън е най-вероятният мейджър, от който швейцарецът може да завоюва нова титла от Шлема. Все още обаче продължава да е актуален вече баналният въпрос - може ли някой да спре Джокович. Смятам, че сърбинът ще срещне предизвикателства по пътя си и може би Маестрото ще е сред тях, но световният №1 ще играе финал. Колкото и да е голяма разликата между Джокович и Анди Мъри, шотландецът има шансове да опресни колекцията си от купи, още повече до него отново е Иван Лендъл.

- А кои ще спорят за титлата при жените?
Серина Уилямс продължава да изпитва затруднения, като последната ѝ титла от турнирите от Големия шлем е от преди година. Загуби на полуфинал на US Open 2015, и на финал на Australian Open 2016 и „Ролан Гарос”. Според мен обаче тя ще успее да защити трофея си на „свещената трева” и ще се нареди до Щефи Граф. Другата финалистка смятам, че ще е шампионката от парижкия клей Гарбине Мугуруса в повторение на миналогодишния финал.

- Как ще се представят българите в Лондон?
Цветана Пиронкова набра скорост и вярвам, че може да повтори някоя от силните си години в Лондон. Няма да ѝ е лесно още на старта, но българката показа агресивна и ефективна игра и смятам, че има силите и качествата да стигне поне до осминафинал.
Несъмнено негативната серия на Григор Димитров все някога трябва да спре. Дали обаче българинът ще успее само да я прекъсне или ще влезе в победна на тазгодишното издание на Уимбълдън? С горчивина прогнозирам втори кръг.

- Кой/коя ще бъдат големите открития?
На всеки турнир от Големия шлем ставаме свидетели на изненадващи отпадания и победи, като според мен вече има млади играчи, за които е дошло времето да покажат качествата си и на мейджър турнир. Сред тях са Доминик Тийм и Ник Кирьос. При дамите няма да ме учуди силна серия на някоя от британските тенисистки.

- Кой/коя ще бъде голямото разочарование?
Като българка винаги подкрепям родните спортисти и въпреки всичко искам да побеждават. Искрено се надявам те не просто да не попаднат в тази графа, а да ни зарадват с голям успех.

Уимбълдън 2016 ще бъде излъчван пряко по F+ и Sport +.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини