Надал и Федерер с ново шоу - спечелиха всички по света



22-12-2010 21:52 | Николай Драгиев

От втория опит в благотворителните си прояви Рафаел Надал и Роджър Федерер успяха да сътворят истинско шоу за публиката в мадридската зала "Каха Магика". Успешен реванш що се отнася до резултата взе световният номер 1, който се наложи над швейцарския си опонент след 7:6(3), 4:6, 6:1. Така в благотворителните акции на своите фондации, двамата акумулираха по една победа и една загуба, няколко милиона за изоставените деца по света и още безброй много фенове.

От вчерашната акция в Цюрих те спечелиха 2,6 милиона долара, а от днешната битка се очакват приходи в този порядък. Федерер ще дари парите на децата в Африка, а Рафа ще подпомогне тези в родината си.

Двамата големи шампиони успяха да се преодолеят напрежението и нетипичната за тях ситуация, и в крайна сметка показаха тениса, който всички очакваха от тях. Много красиви отигравания, разнообразие, атакуващи действия и много усмивки предизвика техния двубой в Мадрид. Публиката в испанската столица пък бе на ниво и подкрепяше добрите изяви и на двамата.

 

"За мен този ден ще си остане много специален. Щастлив съм, че мога да имам такива възможности, правейки нещото, което обичам. Основах моята Фондация, за да помагам на тези, които не са имали този шанс. Сега мога да подам ръка на хиляди деца," сподели Рафа след срещата.

 

Особено интригуващ за зрителите бе първият сет. В него имаше най-много драма, обрати - въобще всичко, което трябва да съдържа среща от такъв ранг. След куп възможности за пробив и пред двамата, развръзката остана за самия край. Федерер пропусна лековато сетбол при 5:4 и сервис на Надал. В крайна сметка двамата стигнаха до тайбрек, в който световният номер 1 се разигра и по категоричен начин се наложи.

 

Федерер вдигна равнището си, показа много атакуваща игра, с чести излизания на мрежата и успя да изравни резултата в сетовете. Той проби във втория за 4:2 и не остави шанс на Рафа да го догони в тази част.

 

В решителния трети сет нямаше кой знае каква драма, въпреки че двамата се стараеха да държат в напрежение публиката. Надал логично се наложи пред родна публика с 6:1 и така двамата джентълменски останаха с по една победа. И в двата случая те бяха наблюдавани от над 10 000 души на живо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини