Григор Димитров е спортист номер 8 на България за 2010



22-12-2010 21:03 | Николай Драгиев

Григор Димитров бе определен за спортист №8 на България през 2010 година. Това стана на традиционната церемония по избирането на най-добрите родни атлети в края на годината.

"За мен е чест, че толкова млад попаднах в десетката. Усещам подкрепата на българите. Повечето спортисти сме далеч от България за дълги периоди от годината и е наистина важно да чувстваме такава поддръжка.

"Годината за българския тенис бе чудесна. Цвети игра много добре на Уимбълдън. Аз също се представих на ниво. Очаквам още по-силна 2011 година. Здраве и късмет на всички. Пожелавам ви страхотно прекарване на празниците," сподели Гришо, който явно бе записан чрез скайп.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков, който е водещ на церемонията, обяви, че е приятел с Григор и лично ще му даде наградата. Камата предположи, че Димитров в момента учи Кристиано Роналдо на тенис. Тенисист номер 1 на България не присъства на церемонията "Спортист на годината" в София, тъй като в момента се готви извън страната.

С класирането си Гришо изпревари световни звезди в спорта като футболиста Димитър Бербатов и бившия световен шампион по шах Веселин Топалов.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини