Григор Димитров е спортист номер 8 на България за 201022-12-2010 21:03 | Николай Драгиев

Григор Димитров бе определен за спортист №8 на България през 2010 година. Това стана на традиционната церемония по избирането на най-добрите родни атлети в края на годината.

"За мен е чест, че толкова млад попаднах в десетката. Усещам подкрепата на българите. Повечето спортисти сме далеч от България за дълги периоди от годината и е наистина важно да чувстваме такава поддръжка.

"Годината за българския тенис бе чудесна. Цвети игра много добре на Уимбълдън. Аз също се представих на ниво. Очаквам още по-силна 2011 година. Здраве и късмет на всички. Пожелавам ви страхотно прекарване на празниците," сподели Гришо, който явно бе записан чрез скайп.

Легендата на българския футбол Христо Стоичков, който е водещ на церемонията, обяви, че е приятел с Григор и лично ще му даде наградата. Камата предположи, че Димитров в момента учи Кристиано Роналдо на тенис. Тенисист номер 1 на България не присъства на церемонията "Спортист на годината" в София, тъй като в момента се готви извън страната.

С класирането си Гришо изпревари световни звезди в спорта като футболиста Димитър Бербатов и бившия световен шампион по шах Веселин Топалов.
Коментари
Други новини