Стефан Цветков се срещна с легендата Махеш Бупати



07-07-2016 15:01 | Tennis24.bg

През последната седмица няколко големи имена от света на тениса посетиха страната ни по покана на президента на БФТ Стефан Цветков. След шефовете на централите на САЩ и Русия – Катрина Адамс и Шамил Тарпишчев, в България бе и Махеш Бупати.Той е най-успешният индийски тенисист в историята и един от най-харизматичните играчи на двойки.

Кариерата му е повече от впечатляваща. В колекцията му са 12 титли от четирите най-престижни надпревари – Australian Open, „Ролан Гарос”, Уимбълдън и US Open. Той е един от малцината, успели да направят кариерен Голям шлем при смесените двойки. Закономерно става номер 1 в световната ранглиста при двойките. Най-великият тенисист Роджър Федерер определя Бупати като „един от най-добрите тенисисти за всички времена”.

Индийската легенда основава през 2013 г. „International Premier Tennis League”. Първото издание на отборния турнир се провежда година по-късно. Това е първата професионална лига в света, като мачовете се играят в няколко азиатски страни – Филипините, Дубай, Сингапур, Индия и Япония. Всеки тим е кръстен на града-участник, като в него участват някои от топ състезателите в света. През годините звезди като Роджър Федерер, Новак Джокович, Серина Уилямс, Мария Шарапова, Пийт Сампрас и Андре Агаси са играли в тази лига.

Махеш Бупати и Стефан Цветков проведоха работен обяд, на който обсъдиха възможности за реализирането на още добри практики в българския тенис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини