Ангелик Кербер с втори финал в Шлема (снимки)



07-07-2016 17:49 | Станко Димов

Ангелик Кербер ще бъде съперничката на Серина Уилямс във финала на Уимбълдън 2016 в събота. Това стана факт, след като левичарката от Германия пречупи в два сета сестрата на Серина – Винъс Уилямс. Срещата продължи малко повече от час, а Кербер измъкна успеха с 6:4, 6:4.

По този начин Кербер се класира за финал на Уимбълдън за първи път в кариерата си, като го направи със стил - без да загуби сет!

Изключително лудост представляваше първият сет на двубоя. В първите 5 гейма неизменно имаше пробиви, а серията бе спряна от Кербер, която първа успя да вземе подаването си за преднина 4:2. Последва пореден брейк и аванс 5:2, като при този резултат германката серира за сета. Винъс успя да върне един от брейковете, но за повече американката нямаше сили.

Коренно различен бе вторият сет. Кербер проби на старта за аванс 1:0, като до края двете печелеха почти безпроблемно сервис-геймовете си. При 5:4 германката сервира за място във финала и успя да реализира първия си мачбол.

В събота Кербер ще се изправи срещу Серина Уилямс за 8-и път. До момента американката води с 5:2 победи. Последният им дуел беше на финала на Откритото първенство на Австралия тази година, където германката изненадващо се наложи с 2:1 сета. Именно това беше и единственото участие на финал на Мейджър турнир за Кербер до момента.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ ОТ КЕРБЕР – В. УИЛЯМС

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини