Марди Фиш: Случаят "Одесник" е черно петно за спорта



24-12-2010 23:25 | Николай Драгиев

Хванатият с допинг Уейн Одесник ще може да се завърне на корта още през 2011 година. Американецът бе спипан преди година да пренася в своя багаж хормон на разстежа и съответно бе наказан за 2 години.

Сега обаче от Международната тенис федерация (ITF) намалиха наказанието му наполовина и той ще се върне на корта още през януари. Оказва се, че Одесник е оказал сериозна помощ на организацията в разследването на други случаи и това е причината да бъде поощрен по този начин.

Изключително недоволен от това решение обаче е друг американски тенисист - Марди Фиш. Той определи това решение като "черно петно" върху спорта като цяло, не само за тениса.

"Той явно е добър играч с тези субстанции. Нека сега го видим дали става и без тях," каза Фиш за Одесник, който е достигал максимум до 77-о място в ранглистата.

"Научих много от тази ситуация. Сега съм много мотивиран да се върна. Получих подкрепа от семейството си, няколко близки приятели и това ме държи. Благодаря им," коментира пък "грешникът" Одесник.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини