Елица Костова спечели българския финал



09-07-2016 13:43 | Любомир Тодоров

Елица Костова спечели българския финал, а с това и титлата от турнира на клей в Будапеща с награден фонд 100 000 долара. Това е най-значимият трофей в кариерата й.

Третата ни ракета се наложи с 6:0, 7:6(3) след час и 17 минути над съотборничката си за "Фед къп" Виктория Томова в мач с две лица.

В първата част нямаше интрига. Елиця я спечели на нула за точно 20 минути, подпомогната от грешките на съперничката.

Серията на 26-годишната тенисистка от Кърджали продължи. Томова можеше да я прекъсне в десетия гейм, когато от 0:40 стигна до точка за спечелването му, но с 2 къси топки Елица взе и тази игра. Но веднага след това 21-годишната софиянка сложи край на серията, при това с пробив за 1:4, след като спечели надиграване на мрежата, за което получи аплодисменти от малобройната публика.

После обаче Костова направи нов брейк и при 5:1 сервираше за титлата. Тя пропиля общо три мачбола и в крайна сметка Томова взе гейма. После Виктория успя за първи път в мача да спечели подаването си за 3:5. Пробуждането на Томова продължи и тя взе четвърти пореден гейм. След него Елица повика физиотерапевт на корта заради проблеми с дясното рамо. После Вики изравни за 5:5, а после се стигна до тайбрек. В него доминираше Костова, която от 1:2 точки спечели четири поредни разигравания. При 6:3 тя стигна до нови 3 мачбола, но този път реализира първия след топка в аут на Томова.

За титлата Елица взема 140 точки за световната ранглиста и 14 880 долара от наградния фонд. За Вики останаха 85 точки и 7936 долара.

Костова

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини