Елица Костова се пребори за място в основната схема



11-07-2016 17:31 | Станко Димов

Елица Костова се класира за основната схема на турнира на клей в Букурещ, който е от категория WTA International. Втората ракета на България преодоля успешно квалификациите, след като днес в решаващ двубой победи с 6:4, 6:2 представителката на Полша Катаржина Питер (№295).

Двубоят не започна никак добре за Костова, която допусна два ранни пробива и изоставаше с 1:4 гейма. Кърджалийката обаче не се предаде и успя да направи страхотен обрат, влизайки в серия от 8 поредни гейма – 6:4, 3:0. До края на срещата Питер успя да спечели още два пъти подаването си, но за повече нямаше сили.

Малко по-късно Костова ще научи името на съперничката си в основната схема, където има още две българки – Сесил Каратанчева и Изабелла Шиникова.

Костова се намира в отлична форма. В събота тя спечели титлата от турнира на клей в Будапеща с награден фонд $100 000, където на финала победи Виктория Томова. В неделя и понеделник Костова записа общо 3 победи в квалификациите в Букурещ, които й гарантираха място в основната схема.

Елица Костова пази добри спомени от турнира в Букурещ, където за първи път в кариерата си достигна до осминафинал в надпревара от календара на WTA. Това се случи през 2014-а година, когато националната ни състезателка бе спряна от Моника Никулеску.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини