Шиникова даде отпор на Халеп, но отстъпи



14-07-2016 19:20 | Любомир Тодоров

Националката за "Фед къп" Изабелла Шиникова претърпя загуба в петия си мач на тенис турнира в Букурещ.

Тръгналата от квалификациите българка отстъпи на осминафинал на водачката в схемата Симона Халеп от Румъния с 4:6, 3:6, но въпреки това записа най-доброто си представяне в състезание от календара на WTA.

Мачът започна добре за 24-годишната софиянка. Тя спечели откриващия гейм, а в следващия стигна до точка за пробив, но изкара топката в аут и Халеп измъкна подаването си, а след това на свой ред направи брейк за 2:1. Шиникова продължи да бъде равностойна на корта. Тя показа самочувствие и здрави нерви, като отрази на два пъти точки за пробив с асове и доминираше в голяма част от разиграванията. В осмия гейм тя стигна до втория си брейк пойнт в сета и пропусна да го реализира, след като ретурът й излезе със сантиметър в аут. Веднага след това Изабелла спаси четири сетбола на румънката, три от които поредни,за да вземе подаването си за 4:5. На свой сервис петата в света Симона стигна до пета възможност да затвори частта и я реализира след ретур в аут на Шиникова. Сетът продължи 37 минути.

За съжаление Халеп отново проби за 2:1 и във втория сет. Румънката продължи серията си до 4 поредни гейма, преди българката да върне единия пробив за 2:4 с печеливш ретур. Веднага след това обаче водачката в схемата постигна нов брейк и след него сервираше за място на четвъртфинал. Изабелла не се предаде, спаси мачбол и после направи рибрейк, след двойна грешка на съперничката. В следващия гейм тя отрази нови два мачбола, но при общо четвъртия си Халеп успя след прецизен ретур на линията.

КАК СЕ РАЗВИ СРЕЩАТА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ - ТУК!

Шиникова си тръгва с 48 точки за световната ранглиста, където е №156 сега, както и с 3310 долара от наградния фонд.

В петък Изабелла и партньорката й на двойки Рената Ворацова от Чехия ще играят четвъртфинал срещу Катражина Питер (Полша)/ Барбора Крейчикова (Чехия). Мачът е от 14 часа наше време.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини