Проблеми с китката отказали Южни



Проблеми с китката отказали Южни
Свързани турнири
Свързани играчи
23-01-2010 18:06 | Станко Димов

Проблеми китката са причината Михаил Южни въобще да не излезе мача си от трети кръг на Australian Open срещу Лукаш Кубот. Руснакът направи два много силни мача в началото на турнира, но бе принуден "без бой" да се предаде срещу Кубот, тъй като болката му в китката не отшумявала.

"Имам проблеми с китката на дясната ми ръка. Започнах да усещам болката в последния сет в мача ми срещу Ришар Гаске. На следващия ден положението стана още по-зле. Ходя на лекар да се следи каква е ситуацията около ръката ми, взех няколко хапчета против болката. Правя всичко, което мога да направя тези дни, но това не ми помагна.Лекарите ми казаха първо, че съм се преуморил, тъй като бях играл пет часа. Главната причина според тях за болката ми в ръката е преумората, която е подействала на сухожилията и мускулите", обясни Южни.

"След три-четири дни положението обаче за мое съжаление, не се е променило. Все още не съм си правил снимка или нещо такова. Просто искам да се върна в Москва и да започна да печеля. Тъй като имам травма на китката, не мога да играя на бекхенд, а при форхендите ми също има болка. Ако бях продължил да играя, нещата можеха да станат още по-сериозни и да ме извадят за много дълго време", допълни още той.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини