Куертен: Олимпийските игри са шанс за промяна в Бразилия



21-07-2016 19:25 | Tennis24.bg

Густаво Куертен е една от най-големите звезди на спорта в Бразилия от близкото минало. Бившият тенисист даде интервю за Canchallena La Nacion, в което разкри мислите си за предстоящите олимпийски игри и заплахата от вируса Зика, която отказа някои от топ-играчите от участие в Олимпийските игри.

„Мисля, че сме добре подготвени. Аз съм бивш спортист и съм оптимистично настроен, за разлика от множеството и журналистите. Но разбирам защо има толкова много критики и приказки за вируса. Всеки знае, че в Бразилия има проблеми. Те са очевидни. Не можеш да сравняваш Игрите с тези в Лондон, Атланта, или Барселона. Но всичко е възможно. Правим всичко, което е нужно. Знам, че няма да е толкова сигурно, колкото в Лондон, например.

Зика не е единственият проблем. Политическата криза също ни влияе. Искаме да живеем по друг начин, но това е положението. Имахме добри моменти в икономическо отношение, но не беше достатъчно. Трябва да подобрим много неща, но знам, че спортът е голямо оръжие. Футболът е забележителен пример. Ако печелиш, всичко е фантастично. Нищо няма значение, дори корупцията“, анализира Гуга.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини