Давид Ферер: Надал ще вземе злато в Рио



22-07-2016 16:35 | Tennis24.bg

До началото на Олимпйските игри остават броени дни. Нетърпението се засилва, появяват се все повече и повече прогнози.

След Лондон 2012 Давид Ферер бе решил, че връзката му с олимпизма е приключила. Той още помни разочарованието от загубата си на двойки, когато с Фелисиано Лопес отстъпиха пред французите Жо-Вилфред Цонга и Микаел Льодра на полуфинала. Друга френска двойка – Жулиен Бенето и Ришар Гаске ги лиши и от бронзовите медали.

„Беше много, много трудно. Бяхме толкова близо до победа. Наистина беше тъжен момент в кариерите ни. За мен бе втората най-тежка загуба. Първата беше в Маями, когато не успях да взема мачпойнта, който имах“, коментира за в. „Марка“ Ферер, връщайки лентата към изгубения от Анди Мъри мач на Откритото първенство на Маями през 2013 г.

Вече на 34 години Ферер ще се върне на Олимпийските игри в Рио в опит да спечели колкото може повече медали. Той ще участва на сингъл, двойки и смесени двойки.

„В онзи ден, когато паднахме с Фелисиано, си помислих, че повече няма да участвам. Но сега съм толкова щастлив за този шанс. Златото ще бъде спечелено от Рафа Надал. Аз ще съм на финал и ще взема среброто. А трети ще е Джокович. При дамите Карла Санчес Наваро ще е със златото, Гарбине Мугуруса – със среброто, а с бронз – Серина Уилямс. Но ако аз спечеля – ще отрежа всеки косъм от главата си“, завърши с прогнозите си Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини