Монфис спаси мачбол и вдигна титлата в Ди Си



25-07-2016 09:22 | Станко Димов

Гаел Монфис спечели титлата от турнира на твърди кортове във Вашингтон. На финала харизматичният французин спаси мачбол срещу Иво Карлович и се наложи с 5:7, 7:6 (6), 6:4 след 2 часа и 14 минути игра. За Монфис това е общо 6-и трофей и първи след триумфа в Монпелие преди 2 години. Той си гарантира 500 точки за ранглистата и $348 200 от наградния фонд.

„Това е истинско удоволствие”, коментира Монфис по време на церемонията след двубоя. „Когато за първи път видях трофея, на него бяха изписани имена на велики играчи като Артър Аш и Яниак Ноа. Тогава си казах, че искам и моето име да бъде тук. Това са хора, които бяха истинско вдъхновение за мен. Всеки път, когато съм идвал във Вашингтон, публиката се е държала изключително мило с мен”.

Карлович измъкна първия сет след късен пробив, а във втория сервира за мача при 5:4. Тогава, за първи път от началото на срещата Монфис успя да направи брейк и да изравни за 5:5. Това беше и първият случай, в който Карлович губи подаването си от началото на турнира. В тайбрека на втория сет хърватинът стигна до мачбол при 6:5 точки, но с отличен начален удар Монфис изравни за 6:6, след което спечели още две поредни точки и вкара мача в решаваща трета част.

В началото на третия сет Монфис проби и до края на двубоя не трепа, печелейки титлата при първия си мачбол.

Любопитен е фактът, че миналата седмица Карлович спечели трофея в Нюпорт, след като спаси два мачбола срещу Жил Мюлер. 7 дни по-късно хърватинът изпусна титла след пропуснат мачбол.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини