Магдалена Малеева - отново в професионалния тенис



27-12-2010 17:42 | Николай Драгиев

Магдалена Малеева ще последва примера на Жюстин Енен, Ким Клайстерс и най-вече на Кимико Дате Крум, като ще се завърне в професионалния тенис. Това ще стане през февруари в отборния шампионат при жените "Фед Къп". За последно навършващата 36 години през април 2011 Малеева, бе част от националния ни тим през 2005 година.

Нашият отбор се състезава в първа Евро-Африканска група и трябва да пребори сериозна конкуренция, ако иска да влезе в по-горната Световна група II. Въпреки завръщането на опитната Малеева шансовете на тима ни да се пребори с 15-те тима от зона Европа/Африка не изглежда голям. Там са отборите на Беларус, Дания, Израел, Унгария, Полша и други.

През 2010 година България запази мястото си в Евро-Африканската група, след като в решителен плейоф тимът ни надви Португалия. За 2011 година нашият отбор ще стартира на 1 февруари в Ейлат (Израел).

Иначе Маги Малеева загатна, че все още има какво да даде в професионалния тенис, след като безапелационно спечели Държавното първенство за жени на България през 2010 година.

Освен това тя участва в демонстративен турнир на Уимбълдън през лятото. Малко след това се включи и турнира Zagorka Tennis Cup, където професионалисти играеха в двойки с аматьори.

Официално Малеева прекрати кариерата си през април 2006 година. Най-малката от трите сестри Малееви е дългогодишна участничка в националния ни отбор за “Фед Къп” с общо 41 мача в неофициалното световно отборно първенство за жени (26 поединично и 15 на двойки).
 
В израелския град Ейлат в началото на февруари ще участват 15 отбора в първа група на зона Европа/Африка. Сред тенисистките, които се очаква да участват, са №1 в света Каролина Вожняцки, Виктория Азаренка, Шахар Пеер, Агниешка Радванска, Агнеш Савай.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Ролан Гарос
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Париж, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: Lyon Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Лион, Франция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Geneva Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Женева, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Други новини