Гулбис работи с треньор на Родик, Хенман, Риос, Кафелников и Макенроу



27-07-2016 10:04 | Tennis24.bg

Един от смятаните за голям талант на близкото минало в тениса – латвиецът Ернестс Гулбис търси упорито пътя си обратно до върховете на световната ранглиста. Подобно на Григор Димитров, Гулбис имаше страхотна 2014 г., когато стигна до 10-о място в класацията на АТР.

В момента 27-годишният тенисист, роден в Рига, е номер 66 в ранглистата. Той е в Торонто, където миналата година стигна до четвъртфинал и малко не му стигна, за да изненада Новак Джокович. В Канада Гулбис се готви с един от най-прочутите треньори в Тура – Лари Стефанки.

Специалистът направи име с работата си с Джон Макенроу, Тим Хенман, Марсело Риос и Евгени Кафелников, като последните двама станаха номер 1 в света под негово ръководство. Освен това Стефанки е работил и с Фернандо Гонзалес и Анди Родик до отказването му през 2012 г.

През този сезон Гулбис има 13 загуби и едва седем победи. Ако отпадне преди четвърфиналите в Торонто, той ще се срина извън Топ 90. Затова всеки съвет от Стефанки би бил от полза, особено по отношение на постоянно променящия се форхенд на латвиеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини