Джокович ще играе за 30-и Мастърс трофей



31-07-2016 08:30 | Станко Димов

Новак Джокович и Кей Нишикори ще определят новия шампион на „Мастърс 1000” турнира „Роджърс Къп” в Торонто. Макар да не показа най-добрия си тенис, световният №1 нямаше проблеми и се наложи с изразителното 6:3, 6:2 над Гаел Монфис.

Срещата между двамата продължи 73 минути, а след нея сърбинът увеличи преднината си срещу французина на 12:0 победи.

„Определено имаш предимство, когато знаеш, че притежаваш толкова добър резултата в двубоите с опонента ти. Това обаче не ти гарантира победата. Всъщност, това може да раздразни опонента ти и да го мотивира допълнително”, коментира Джокович след срещата.

„През последните няколко години работих много върху моя начален удар. Мисля, че особено през втория сет, той работи много добре”, коментира още трикратният шампион от турнира в Канада (2007, 2011, 2012).

„В началото на двубоя той пропусна няколко топки и това ми даде шанс”, коментира Монфис след срещата. „След това обаче той спря да прави грешки. Той намери ударите си и стана далеч по-стабилен в дългите разигравания. Когато Новак играе на това ниво е много трудно да бъде спрян”.

Благодарение на успеха Джокович се класира за финал на „Мастърс 1000” турнир за 14-и път в последните си 15 участия, като ще преследва 11-а титла в този период и общо 30-а от тази категория.

В спор за трофея той ще срещне Кей Нишикори, който по-рано през деня победи в два сета Стан Вавринка. Джокович води с 9:2 победи срещу японеца, в това число е в серия от 8 последователни победи.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини