Вдигнаха българския флаг в Олимпийското село



02-08-2016 17:44 | Tennis24.bg

Българското знаме бе вдигнато на специално церемония в Олимпийското село. По традиция представителите на всички държави с участие в Игрите се приветстват с „Добре дошли“ от домакините в точно определено място от Международната зона на селището.

Родният трибагреник се развя малко след 18 ч. местно време (полунощ срещу вторник българско) пред погледите на наши спортисти, треньори и официални лица от делегацията, присъстваха и представители на Гренада, Таджикистан и Виетнам, очакващи техните церемонии, съобщава www.bgolympic.org.

Сред официалните лица бяха Белчо Горанов – генерален секретар на БОК, кметът на Олимпийското село г-жа Жанет Аркаин – спечелила бронз от Атланта 1996 и сребро от Сидни 2000 в баскетбола, участвала на 4 поредни олимпиада от 1992 до 2004 г. и др.

Церемонията включваше изпълнение на бразилски танц, символизиращ природата, джунглата и темперамента на страната домакин, олимпийския химн, след което прозвуча българският химн и гвардейци издигнаха родния трикольор. Официалните лица си размениха подаръци, като Белчо Горанов връчи на кмета на селото българското лъвче талисман на BG Team.

В сряда за Рио де Жанейро потегля нова група български спортисти и официални лица. В нея са бадминтонистките Линда Зечири, Габриела и Стефани Стоева, както и министър Красен Кралев.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини