Виландер: Надал е абсолютен фаворит на Australian Open



28-12-2010 19:50 | Николай Драгиев

Седемкратният шампион в турнири от "Големия шлем" Матс Виландер изрази своите съмнения относно възможностите на Роджър Федерер да спечели Australian Open 2011.

Според него Рафаел Надал е с най-големи шансове, а след него са Новак Джокович и Анди Мъри.

"Рафаел Надал е абсолютен фаворит в предстоящия Australian Open. Джокович и Мъри също имат никак не лоши шансове. Що се отнася до Роджър Федерер, то при него ситуацията е неясна. След ужасния сезон, който имаше, той трябва да се реабилитира през 2011 година. Това е сезон на живот и смърт за него," смята Виландер.

"В момента при мъжете тотално доминират Федерер и Надал. През 80-те години бе много по-интересно, тъй като много състезатели бяха в състояние да печелят най-големите турнири.

"В момента увереността на играчите, които излизат срещу Федерер и Надал е понижена. Те не успяват да се преборят с тях на психическо ниво," допълва коментаторът на Eurosport.

"Новак и Анди трябва да прогресират през следващата година. Въпросът е дали Анди може да спечели в Големия Шлем. При Новак положението е друго и той трябва да бъде по-позитивен на корта."




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини