Гаф забави демонстрацията на покрива на US OpenГаф забави демонстрацията на покрива на US Open
Свързани турнири
Тагове
03-08-2016 15:08 | Tennis24.bg

Природата и метеорологичните условия повече няма да бъдат проблем за организаторите на Откритото първенство по тенис на Съединените щати. Американската тенис асоциация показа снощи новия подвижен покрив на стадион "Артър Аш", който ще бъде напълно готов за началото на турнира от Големия шлем в Ню Йорк на 29 август. Цената му възлиза на 150 милиона долара.

Финалът в мъжката схема беше отлаган за понеделник пет поредни години между 2008-а и 2012-а, което предизвика изграждането на подвижен покрив над централния корт. Той ще се отваря и затваря в рамките на седем минути - нещо, което беше демонстрирано пред местните медии във вторник, макар че шоуто беше съпроводено с технически гаф.

Вдовицата на Артър Аш - Джейн, получи привилегията да натисне бутона за затваряне на съоръжението. След това Били Джийн Кинг, на която е кръстен Националният тенис център в Ню Йорк, трябваше на свой ред да натисне копчето за отваряне на покрива. Но той не помръдна. Последва конфузна пауза от 10 минути. При третия си опит Били Джийн успя да задвижи съоръжението, което покриваше 23 771-те места на стадиона.

Причината за гафа била сензор на една от 16-те спирачни скоби на покрива.

_____
 

Абонирайте се за канала на спортното предаване СТУДИО СПРИНТ в YouTube


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!
Коментари
Други новини