Ивет Лалова: Горда съм, че съм спортист



06-08-2016 21:40 | Tennis24.bg

Светлини, камери, последни нареждания "моля, знаменосецът, минете една крачка напред, целият отбор плътно и в готовност, излизате след 1 минута". Така започва емоционално Ивет Лалова блога си в bgathletic.com след откриването на Олимпийските игри.

Крачка напред, когато чувам обявяването на България и се потапям в морето от емоции на стадион „Маракана” в Рио де Жанейро. Откриването на Олимпийските игри, четвърти поред в моята кариера. Пред десетки хиляди хора на стадиона и милиарди пред телевизионните екрани, пристъпвам напред, държейки високо вдигнат българския трибагреник. Викове, аплодисменти, камери, светлини, еуфория от музика и танцуващи хора. Българският отбор се сливаме с всичко и ставаме част от историята на Рио 2016.

Един от най-ранните ми детски спомени е как гледам с родителите си лека атлетика по телевизията. И най-ярко се е запаметил спомена от откриването и представянето на България и този от финала на 100м жени. Отриването, този парад, който всеки път ни изумява с имената на държави, които не сме чували. Народи, нации, костюми, носии, един невероятен букет от културата на 5 континента. Микс от различията на 212 нации, но всички с нещо общо по между си - спорта.

Снощи изпитах невероятна гордост от думите на президента на Бразилския олимпийски комитет, който каза: "В момент на несигурност и недоверие по света, ние олимпийците, даваме пример за мир. Показваме, че 10 хиляди от най-добрите спортисти в света могат да живеят заедно, да се хранят и спят заедно и да се състезават за олимпийските медали заедно, като равни". Този пример за мир, за единност, за мащабност без предразсъдъци за етнос и култура, ме накара да се чувствам толкова горда, че съм спортист. Дава смисъл на всичко, което правя, а когато това се случва с българския флаг в ръцете... неописуемо е. Да излезеш и да бъдеш част от най-голямото събитие, не само в спорта, а в света, и да знаеш, че 7 милиона разпознават своя флаг, своя отбор, своята нация, че се чувстват горди в този момент, защото се чувстват част от нещо велико, част от историята...

Благодаря, че ми беше дадена възможност да изживея един от най-хубавите ми мигове в живота. Благодаря за подкрепата и любовта. Стискайте палци и бъдете с нас, защото Рио 2016 е вече реалност!


Ивет

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини