Свитолина отстрани Серина в Рио



10-08-2016 08:39 | Любомир Тодоров

Шампионката от Лондон 2012 Серина Уилямс сдаде титлата още на осминафиналите в олимпийския турнир в Рио де Жанейро. Загуба претърпя и №4 в схемата Гарбине Мугуруса.

Елина Свитолина от Украйна победи световната номер едно с 6:4, 6:3 и предизвика сензация. След завръщането на тениса в програмата на Игрите Щефи Граф (1988) и Жустин Енен (2004) са единствените водачки в ранглистата, печелили златните медали.

Свитолина, която е №20 в света, проби за 2:1. Серина направи рибрейк при 3:3. Но веднага след това американката направи три двойни грешки и отново беше пробита, което й коства в последствие и сета. Във втория 21-годишната Елина стигна в последния гейм на мача до 40:30 и направи решителен брейк, който я класира на четвъртфиналист.

"Не мислих за победата до последната точка. Не очаквах да спечеля, усещането е нереално. Не очаквах грешки от нея но се борех и бях концентрирана. За мен е изключително, че съм на Олимпийски игри, ако спечеля златен медал, ще бъде фантастично", призна Свитолина. На "Ролан Гарос" тя беше прегазена от Серина с 6:1, 6:1 и имаше 4 загуби от 4 мача срещу нея.

На четвъртфиналите тенисистката от Одеса ще се изправи срещу Петра Квитова. Чехкинята спечели дербито на левичарките срещу Екатерина Макарова с 4:6, 6:4, 6:4.

Шампионката от "Ролан Гарос" Гарбине Мугуруса загуби за час от пуерториканката Моника Пуиг с 1:6, 1:6. Следващата съперничка на Пуиг е германката Лаура Зигемунд, която отстрани в 3 сета Цветана Пиронкова на старта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини