Мъри се измъкна срещу Фонини в луд мач



11-08-2016 21:53 | Tennis24.bg

Олимпийският шампион Анди Мъри продължава защитата на титлата си, макар че не се измъчи максимално.

Вторият поставен британец надделя над Фабио Фонини от Италия в луд мач с 6:1, 2:6, 6:3 след повече от два часа игра на централния корт в Рио и е на четвъртфинал.

В първия сет мач не се получи. Фонини сбърка всичко, което можеше. Шотландецът дръпна с 5:0 без големи усилия за 20-ина минути и имаше три сетбола, за да върже геврек на съпруга на Пенета. Но Фабио успя да вземе почетен гейм, след което предаде частта с 18-ата си непредизвикана грешка.

Мъри проби за 2:1 във втория сет. Но още в следващия гейм Фонини стигна до първите си точки за брейк в срещата и изравни резултата. Сега пък играта на Анди се разпадна, заради вятъра и загуба на концентрация и италианецът стигна до 6:2 за минути.

Фонини продължи да доминира, а шотландецът  - да греши. Серията на 29-годишния тенисист от Сан Ремо продължи до 3:0, когато той спечели един епичен гейм и продължи серията си до осем поредни игри. Анди най-сетне взе подаването си след това и веднага след това направи рибрейк за 2:3. Мъри всякаш възкръсна, заигра точно, мощно и със самочувствие и направи нов пробив на нула, за да поведе в резултата с 4:3 за първи път след началото на втория сет. При 3:5 италианецът сервираше за оставане в мача, но вторият поставен поведе набързо с 40:0 и стисна победно юмрук след форхенд в аут на Фонини.

Следващият съперник на Анди Мъри ще бъде Стийв Джонсън. Американецът разгроми с 6:1, 6:1 Евгени Донской от Русия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини